Верховна Рада України встановила щорічну індексацію пенсій для військових і держслужбовців

Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення пенсійного законодавства, який передбачає індексацію пенсій, зокрема, для військовослужбовців і держслужбовців.

Е-лікарняні:відповіді на запитання читачів

З 01 жовтня 2021 року листки непрацездатності в Україні оформлюються тільки в електронному форматі, а не в паперовому, як раніше. Незважаючи на те, що в області, станом 10.02.2022, вже видано 168880 Е-лікарняних, у наших читачів до цього часу виникають запитання щодо порядку роботи Е-лікарняних.

Ви запитували, ми відповідаємо!

Мій трудовий стаж майже 50 років. А пенсія 2200. Чому так? - Розмір пенсії залежить від двох показників — заробітку та стажу, і якщо один із цих показників невисокий, то, відповідно, й розмір пенсії виходить невеликий. Хоч у Вас стаж дуже солідний, та, ймовірно, зарплата була невисокою, тому, судячи з усього, й розмір пенсії, обчислений із Ваших індивідуальних показників, не дотягує навіть до 2200 грн, от Вам і дають доплату до цієї суми. Для цього й запроваджена модель — доплата до 2200, щоб люди, які мають багато стажу, але у яких була мала зарплата, отримували хоч трохи більшу пенсійну виплату. Аби у Вас не було стільки років стажу, пенсія взагалі була б 1934 грн, прожитковий мінімум, і все. За інформацією фахівців Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області

Запитуйте – відповідаємо !

- До електронної трудової книжки має доступ тільки роботодавець? Чи може працівник контролювати, як роботодавець вносить до неї записи про прийняття на роботу, переведення та звільнення?

Шукаємо Е-лікарняний: 4 кроки до початку виплат!

З червня 2021 року на базі реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування створено Електронний реєстр листків непрацездатності. Але незважаючи на те, що електронна система лікарняних в Україні  вже довела свою ефективність, у лікарів, роботодавців та застрахованих осіб до цього часу виникають запитання щодо порядку роботи системи електронних листків непрацездатності.

Пенсійний лікнеп

Фахівці Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області відповідають на запитання читачів

Новини Пенсійного фонду України Пенсійні доплати та збільшення мінімальної пенсії

У жовтні на Чернігівщині 23,2 тис особам збільшено загальний розмір пенсії, середній розмір підвищення склав 408,16 грн. Про це повідомили у Головному управлінні Пенсійного фонду України в Чернігівській області. З 1 жовтня 2021 року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.09.2020 №849 встановлена щомісячна компенсаційна виплата в розмірі до 400 грн. для пенсіонерів, яким виповнилось 75 років до досягнення 80 років та мінімальна пенсійна виплата 2500 грн за наявності у них страхового стажу 20/25 років і більше. Зустрічайте Е-лікарняні З 1 жовтня ц.р. лікарняні в Україні оформлюються тільки в електронному форматі, а не в паперовому, як раніше. Усі заклади охорони здоров’я формують медичні висновки про тимчасову непрацездатність в Реєстрі електронної системи охорони здоров’я. Далі висновки надходять до Електронного реєстру листків непрацездатності ПФУ, відповідно до яких і створюються Е–лікарняні. В Чернігівській області вже сформовано 34,9 тис електронних листків непрацездатності.