АТ «Укртрансгаз» Мринське виробниче управління підземного зберігання газу оголошує про наміри отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами від виробничого майданчику: Компресорна станція Олишівка.

ЗАЯВА  ПРО  НАМІРИ

Податківці виявили у Чернігові мережу магазинів, що здійснювали торгівлю не облікованою підакцизною продукцією

Контроль за обігом підакцизних товарів у сфері торгівлі алкогольними напоями,  тютюновими виробами та пальним,  виявлення фактів незаконного обігу підакцизних товарів та недопущення ухилення суб’єктами господарювання від сплати податків на постійному контролі фахівців управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Чернігівській області.

Чи може СГ, який має ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями (тютюновими виробами), здійснювати продаж таких товарів у безготівковій формі (у т. ч. шляхом переказу коштів із розрахункового рахунку на розрахунковий рахунок через установи б

Відповідно до ст. 1 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 481) роздрібна торгівля – діяльність по продажу товарів безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших суб’єктах господарювання (у тому числі іноземних суб’єктах господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) громадського харчування.

«єРобота»: на Чернігівщині 109 переможці по «Власній справі» й 3 – по програмі «Грант для ветеранів»

У поточному за програмою «Власна справа» урядового проєкту «єРобота» позитивні рішення щодо надання мікрогрантів на старт або розвиток бізнесу, а це від 50 до 250 тис. грн,  отримали 109 мешканців області. Сума фінансової підтримки від держави складає близько 26 млн грн.