У цей складний для нашої держави час, спостерігається тенденція щодо вжиття іноземними спецслужбами заходів, спрямованих на отримання інформації стосовно представників органів місцевого самоврядування, Державної прикордонної служби України, військових формувань Збройних Сил України та правоохоронних органів, що дислокуються на території Чернігівського району, а також їх близьких родичів.

Враховуючи прикордонне розташування, у разі опитування Вас представниками іноземних правоохоронних (спеціальних) органів на предмет отримання вищевказаної інформації, рекомендуємо Вам негайно звертатись до Управління СБУ в Чернігівській області номером телефону 0462-676-208 або до селищної ради.

Роз’яснюємо, що ч. 1 ст. 111 КК України («державна зрада») передбачає кримінальну відповідальність за шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України. Разом з тим, відповідно до ч. 2 ст. 111 КК України звільняється від кримінальної відповідальності громадянин України, якщо він на виконання злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації або їх представників ніяких дій не вчинив і добровільно заявив органам державної влади про свій зв’язок з ними та про отримане завдання.