Фото без опису

                                                                    Шановні мешканці громади!

У цей складний для нашої держави час спостерігається тенденція щодо вжиття білоруськими спецслужбами заходів, спрямованих на отримання інформації стосовно представників органів місцевого самоврядування, Державної прикордонної служби України інших військових формувань та правоохоронних органів, що дислокуються на території прикордонних населених пунктів Чернігівської області, а також їх родичів.

У разі опитування Вас представниками білоруських правоохоронних (спеціальних) органів на предмет отримання вищевказаної інформації, рекомендуємо Вам негайно звертатись до Управління СБУ за номером телефону 0462-676-208.

Роз’яснюємо, що ч. 1 ст. 111 КК України ( державна зрада) передбачає кримінальну відповідальність за шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їх представниками допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

Разом з тим, відповідно до ч. 2 ст.111 КК України звільняється від кримінальної відповідальності громадянин України, якщо він на виконання злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації або їх представників ніяких дій не вчинив і добровільно заявив органам державної влади про свій зв’язок з ними та про отримане завдання.