Фото без опису

 

ПАТРОНАТ НАД ДИТИНОЮ – ТЕЖ РОБОТА

Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має позитивний досвід виховання дітей, відповідні житлові умови для догляду, виховання та соціальної реабілітації дитини в своєму помешканні. Обов’язковою умовою є наявність у патронатного вихователя добровільного помічника з числа членів сім’ї.

Фінансування послуги патронату складається з оплати праці патронатного вихователя ( 5 прожиткових мінімумів для працездатної особи) та соціальних виплат на влаштованих під патронат ( 2 прожиткові мінімуми на кожну дитину відповідного віку). Також у разі коли в сім’ї патронатного вихователя перебуває одночасно двоє і більше дітей, малюк віком до 1 року, дитина з інвалідністю, малолітня або неповнолітня вагітна, ВІЛ-інфікована дитина, розмір грошового забезпечення збільшується на 10% за кожну дитину, але сумарно не більш як на 50%.

Обов’язкова умова: один з патронатних батьків має бути безробітним, бо основним місцем роботи стає опіка над дитиною, відповідно йому чи їй нараховуватиметься страховий стаж. Також патронатний вихователь не може поєднувати догляд за дитиною з іншими видами діяльності, які перешкоджатимуть якісному виконанню умов договору про патронат над дитиною.

Дізнатися більше про умови та можливості оформлення патронату над дітьми можна звернувшись до фахівця із соціальної роботи Олишівської селищної ради  (вул. Чернігівська, 3 смт Олишівка).