Фото без опису

З 19 по 24 вересня 2019 року в європейській країні Болгарія в місті Балчик пройшов  Міжнародний фольклорний фестиваль «Море ритму», в якому взяв участь Народний аматорський фольклорний колектив «Оберіг»  Смолянського будинку культури Олишівської ОТГ (керівник Микола Янушкевич).

   На фестивалі були представлені 40 колективів з України та колективи з країн Європи: Болгарії, Румунії і Польщі.  Головною метою дійства була демонстрація національного фольклору із різних країн Європи, різноманітності культур через хореографію, хоровий та автентичний спів, театральне мистецтво.

   Не дивлячись на велику кількість учасників  Народний аматорський фольклорний колектив «Оберіг» виборов почесне III місце, винагороду фестивалю, диплом фестивалю.

  У ході програми учасники відвідали Болгарський ботанічний сад Балчика, який заснувала королева Румунії Марія Единбурзька, та виступили з концертною програмою в селищі Оброчище.

  На рідну Українську землю  колектив повернувся з черговою перемогою, морем позитиву, задоволенням та гарними враженнями. 

  Вітаємо наш чудовий   колектив «Оберіг» з   нагородою!   Бажаємо  їм успіхів, нових вражень та наснаги у досягненні нових творчих вершин!                          

 Нехай і надалі процвітає його творчість, пропагується  автентична  українська пісня по всьому світу, висока духовність і незрадлива любов до фольклорного мистецтва.

   Учасники «Оберегу» щиро дякують людям, які повірили в них і допомогли взяти участь у Міжнародному фестивалі «Море ритму»: голові Олишівської селищної ради Сергію Мальцю, виконуючій обов’язки старости Смолянського старостинського округу Олені Ткаченко, заступнику селищного голови Тетяні Сосімович, начальнику відділу освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Олександру Волевасі за сприяння та допомогу у вирішенні організаційних питань для участі колективу у фестивалі, директору ПП «Смолянка-Агро» Анатолію Тищенку, депутату обласної ради, голові СФГ «Колос» Віктору Трушу, директору ТОВ «Чернігів-Агроенерджі» Валерію Чемарі за надання фінансової допомоги.